Αυτό το VALLEFIORE Vino rosato είναι ένα νόστιμο μπουκάλι 75 cl ιταλικού ροζ κρασιού. Παρασκευάζεται από σταφύλια υψηλής ποιότητας και προσφέρει μια απαλή και φρουτώδη γεύση με νότες από σμέουρα και φράουλες. Ιδανικό για να συνοδεύσει ένα ελαφρύ γεύμα ή σε μια χαλαρωτική καλοκαιρινή βραδιά.
Συναντήστε τον φιλικό μας ξεναγό που αγαπά το φαγητό μπροστά από την εκκλησία του Σαντ' Άννα στις 18:30 και ξεκινήστε την περιήγηση σας στη γαστρονομία και το κρασί του Παλέρμο. Περιπατώντας σε μία από τις πιο κομψές και ιστορικές περιοχές του Παλέρμο, ανακαλύψτε παλιές, παραδοσιακές και αυθεντικές ταβέρνες όπου μπορείτε να γευτείτε μια ποικιλία από τυπικά φαγητά, κρασιά, γλυκά και λικέρ για να αποκτήσετε μια πραγματική γεύση του Παλέρμο, εναλλακτική του φαγητού του δρόμου.
Δεύτερα πιάτα της πιεμοντέζικης κουζίνας
Κρέας (μπραζάτο και ροστμπίφ)
Τυριά μέσης ή μεγάλης ωρίμανσης
Μπλε τυριά
ΧΡΩΜΑ
Ρουμπινί κόκκινο με γρανάτη αντανάκλαση
ΑΡΩΜΑ
Λεπτές ανθικές νότες από τριαντάφυλλο και βιολέτα
Μούρα
ΓΕΥΣΗ
Στρογγυλότητα των τανινών με βελούδινο σώμα
Ισορροπημένη οξύτητα
Εξαιρετική η επίγευση
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: 16-18 °C
Λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Η έντονη αρωματική μυρωδιά του κρασιού ηρεμεί με τα χρόνια στο μπουκέτο, υπογραμμισμένη από την πολύ κομψή βοτανική μυρωδιά. Η γεύση είναι πλήρης, παρατεταμένη, γεμάτη χαρακτήρα.
Ποικιλία σταφυλιού: Cabernet Franc
Περιοχή: Βενετία
Κρασί που προέρχεται από την οινοποίηση σταφυλιών Negroamaro (90%) και Malvasia Nera (10%). Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντιζι και Λέτσε. Ωρίμανση σε βαρέλια.
Στη μύτη αναδύονται αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα και μαρμελάδες, μπαχαρικά όπως μαύρο πιπέρι, γλυκόριζα, καβουρδισμένα και βαλσαμική νότα από μεσογειακή βλάστηση.
Ιδανικό με σκληρά τυριά όπως Comtè, Gorgonzola, αλλαντικά όπως Pancetta από χοιρινό, chorizo, capocollo και κόκκινες κρέατα στη σχάρα.
Το San Marzano Anniversario 62 Primitivo di Manduria Riserva DOC προέρχεται από σταφύλια Primitivo σε καθαρή μορφή. Τα σταφύλια προέρχονται από παλιές αμπελώνες που καλλιεργούνται με την τεχνική του alberello και είναι τουλάχιστον εξήντα ετών. Η συγκομιδή πραγματοποιείται στα μέσα Σεπτεμβρίου με ελαφριά υπερωρίμανση στο φυτό και οι τσαμπίδες συλλέγονται χειροκίνητα και τοποθετούνται σε μικρούς καλάθους. Στο οινοποιείο, τα σταφύλια υποβάλλονται σε μια σύντομη προ-μασίωση σε κρύο, ακολουθούμενη από ζύμωση σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα με τη χρήση επιλεγμένων ζυμών για περίπου 10 ημέρες στους 24-26°C και μασίωση με τις φλούδες. Ακολουθεί η τελική απομάκρυνση με μαλακές πιέσεις και η μηλογαλακτική ζύμωση σε ανοξείδωτο χάλυβα. Το κρασί ωριμάζει σε βαρέλια από γαλλική και αμερικανική δρυ για 18 μήνες.
Ανοιχτό κίτρινο χρώμα με χρυσές ανταύγειες, ένα λουλουδάτο άρωμα με πικάντικες νότες βανίλιας. Ξηρή γεύση, ευχάριστα φρέσκια και επίμονη. Συνδυασμοί: Ιδανικό ως απεριτίφ, με λευκά κρέατα, πιάτα ψαριών, αχινούς και θαλασσινά, στρείδια.
Τυπικό λευκό κρασί από τη βορειοανατολική Ιταλία; γνωστό σε όλο τον κόσμο ως απεριτίφ και ως εξαιρετικό κρασί για συνοδεία ζυμαρικών, ψαριών και πίτσας. Είναι πολύ γνωστό και αγαπητό από τους Αμερικανούς και τους Άγγλους.
Ένα αφρώδες κρασί με λεπτή και επίμονη φυσαλίδα, όπου ξεχωρίζουν ανθώδεις και φρουτώδεις νότες συνοδευόμενες από μια ευχάριστη οξύτητα. Η υπολειμματική ζάχαρη των 6 γρ/λτ αναδεικνύει τη φρεσκάδα και την ορυκτότητα αυτού του Prosecco Superiore, που παράγεται πάντα από καθαρές γλεύκες γκλέρα επιλεγμένες από τους πιο νέους αμπελώνες μας στο Σαν Πιέτρο ντι Φελέτο.
Χρώμα: Στραγγιστό κίτρινο με αχνές πράσινες ανταύγειες
Άρωμα: Λεπτά αρώματα, φρουτώδεις και ανθώδεις νότες που θυμίζουν ώριμα εξωτικά φρούτα.
Γεύση: Κομψή, με τη σωστή απαλότητα που συνοδεύει τη ελαφριά οξύτητα με ισορροπία.
Αποθήκευση και σερβίρισμα: Οι φιάλες θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον, μακριά από το φως και πηγές θερμότητας. Σερβίρετε σε θερμοκρασία μεταξύ 6-8°C. Συνιστάται ένα μάλλον μεγάλο ποτήρι σε σχήμα τουλίπας.
Συνοδεύσεις: Εξαιρετικό μετά από ένα γεύμα και τέλεια συνοδεία για ξηρά γλυκά, τάρτες φρούτων και άλλα παραδοσιακά ιταλικά επιδόρπια.
Η Vigna Vantanara είναι η κτήμα όπου εκφράζουμε καλύτερα το cru του οινοποιείου μας με πιστοποιημένη βιολογική γεωργία.
Ο Αγιωργίτικος εμφανίζεται στον ουρανίσκο ως γεμάτος και βελούδινος, καθώς επωφελείται από την ορυκτότητα της γης και επαναβεβαιώνεται κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης σε ξύλο. Η στρογγυλή, καλά ισορροπημένη δομή εξασφαλίζεται χάρη στις εξαιρετικές διακυμάνσεις θερμοκρασίας.
Εξαιρετικό κρασί που προέρχεται από προσεκτική επιλογή σταφυλιών Cannonau, κυρίως από αμπέλια άνω των 40 ετών και καλλιεργημένα σε αμπελώνες.
Μετά από αργή ζύμωση με τις φλούδες, που πραγματοποιείται σε μικρούς ανοξείδωτους κάδους για περίπου 20 ημέρες, ωριμάζει σε γαλλικά βαρέλια για 24 μήνες. Ακολουθεί μια ωρίμανση σε μπουκάλι ξαπλωμένο για τουλάχιστον 8 μήνες.
Εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα με απόχρωση γρανάτη.
Στη μύτη είναι επιβλητικό. Πλούσιο σε αρώματα από μικρούς ώριμους κόκκινους και μαύρους καρπούς, νότες από μαρασκίνο και γλυκόριζα, με έντονες μεσογειακές αρωματικές βοτάνες, εκλεπτυσμένα και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα είναι ευχάριστα ζεστό, αλμυρό και πικάντικο, όλα τέλεια συνδυασμένα με ένα μεταλλικό φάσμα. Η πλούσια και βελούδινη δομή του ισορροπεί καλά με την τανική πολυπλοκότητα και την κομψή και μακράς διάρκειας επίγευση.
Είναι ένα κρασί που ταιριάζει εξαιρετικά με τις πιο εκλεκτές και εκλεπτυσμένες λιχουδιές. Ιδανικό για να συνοδεύσει τυριά μεγάλης δομής και γεύσης ή σημαντικά πιάτα κρέατος.
Το Prosecco είναι μια ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης που αναφέρεται στο κρασί που βασίζεται στη γκλέρα, λευκού χρώματος, στις κατηγορίες ήσυχο, αφρώδες, σπινθηροβόλο ή ροζ στην κατηγορία σπινθηροβόλο. Παράγεται σε μέρος της Βένετο και στη Φρίουλι-Βενετία-Τζούλια.